Et spennende og hektisk år går mot slutten i Telemark Næringshage. 

I januar jobbet Thomas Berstad hardt med planlegging av arrangementet #Smakenavtelemark, som vi gjennomførte sammen med flere aktører i månedsskiftet januar/februar. Dette blei et svært vellykket arrangement med lokalmatprodusenter, reiselivsaktører, profesjonelle kokker og kokkelærlinger til stedet. 


Håvard Ofte begynte å jobbe hos oss i slutten av februar. Han har arbeidet mye for å kunne tilby Siva-programmet til hele Telemark, og har blant annet bidratt til inngåelse av flere node-avtaler i fylket. Her kan vi nevne Midt-Telemark Næringsutvikling, Soly Group på Ulefoss, Fyresdal Næringshage og Kåsmyra kompetansesenter i Drangedal. 
I løpet av året har vi fått flere målbedrifter i større deler av Telemark, blant annet i Tinn, Kragerø og Notodden. Vi ønsker å tilby Siva-Programmet i hele fylket, og nå er vi på god vei. 

På våren lanserte vi også vårt nye rekrutteringsprosjekt, #Tidtilmeir med stor suksess, takket være prosjektleder Guro Mæland og bistand fra Stian Hauge. Mange bedrifter i regionen har benyttet seg av muligheten til å fortelle sin historie og synliggjøre at det er mulig å finne spennende kompetansearbeidsplasser i bygde-Norge også.

I juni ble vi informert om at Eirik Håskoll Næss og Per-Olav Lindalen hadde fått jobbtilbud de takket ja til, og en ny rekrutteringsperiode måtte iverksettes. I august ble det bestemt at Håvard Ofte skulle overta roret og bli Telemark Næringshages nye daglige leder, mens Margit Haukvik overtok stafettpinnen som leder for Etablerertjenesten i Vest-Telemark etter Per Olav. 

I september kom Terje B. Pedersen fra Arendal til Vest-Telemark. Han bestemte seg for å bosette seg på hytta på Rauland, og takke ja til en stilling som bedriftsrådgiver i Telemark Næringshage. 

1. desember begynte Yngvild Wendelbo som ny bedriftsrådgiver, og 5. desember dro hele gjengen til København for å avslutte et fint år og bli bedre kjent. I januar kommer også Helena Gjersund tilbake fra barselpermisjon, og vi ser frem til å få henne med på laget igjen.

Denne høsten har vært hektisk for alle våre rådgivere på grunn av alt vi vil få til, så vi gleder oss til å starte 2020 som åtte ansatte. I lokalene våre i Kviteseid har det vært stor aktivitet gjennom hele året. Miljøet vokser, og bygget er nå helt fullt. Elin Andresen sørger for godt vertskap og god mat til alle oss som holder til her, og alle som er på besøk.

2020 blir et spennende år for Telemark Næringshage og regionen. 6. desember i år fikk vi den gledelige nyheten om at SIVA vil støtte opp under vårt arbeid med å utvide nettverket av noder som gir rådgiving til bedriftene i Telemark. Vi får over de neste to årene 1,5 mill. kr ekstra som skal gå til å styrke Næringshagesatsingen i regionen. Det gir mulighet til å utvide og styrke nettverket videre. Vi gleder oss!

Vi ønsker å takke alle våre kunder og samarbeidspartnere for et strålende år, og ønsker med dette alle en fin og fredfull julehøytid og et godt nytt år!

Telemarks Næringshage logo positivform