Jeg heter Ronja Fagerheim, og er lærmaker bosatt på Fjone ved Nisser i Telemark. I september 2018, lanserte jeg Ronja Revilla. Jeg tilbyr det norske markedet skinnprodukter, som vesker og accessories, av høyeste kvalitet. Mine arbeid – alt fra design til sying og skjerfing med halvmånekniv – er laget for hånd i verkstedet mitt. Hvert eneste produkt syr jeg med salmakersøm, som er verdens sterkeste søm. I mine arbeider har jeg alltid stort fokus på bærekraftighet og bruker kun naturlige materialer fra ansvarlige kilder.

Jeg er inspirert av den nordiske, elegante og nyktre stilen. Derfor fokuserer jeg på funksjonelt design, som også gjenspeiler de vakre og naturlige egenskapene av vegetabilsk, garvet skinn. Jeg ønsker å formidle en ærlig historie, og gjenreise respekten som håndverket fortjener.

Jeg fikk høre om etablererkontoret gjennom min samboer, som på samme tid startet sin pianotekniske bedrift.

Etablererkontoret i Vest-Telemarkhar et godt miljø. Veilederne er hyggelige, tok meg godt imot og viste interesse for både mitt arbeid og forretningsidéen. Jeg synes etablererkontoret er et fint sted å knytte kontakter, og har blitt kjent med kreative folk i lignende bransjer. Jeg har også kommet i kontakt med organisasjoner, som Innovasjon Norge.

For meg var det nyttig å diskutere ulike idéer og mulighete og jeg sitter igjen med et godt inntrykk av etablererkontoret hvor jeg opplevde veilederne som hjelpsomme og vennlige.

Jeg anbefaler deg i en oppstartsfase å benytte deg av etablererkontorets tilbud, og jeg anbefaler å bli med på arrangementer og ulike foredrag de og Telemark Næringshage arrangerer. Dette er en god mulighet til å lære noe nytt og til å knytte nye kontakter.