Vi har ledet studietur til Andøya Space for en av våre målbedrifter.
 
Som tredje nasjon i verden, skøyt Norge opp sin første rakett i 1962 fra det som nå er Andøya Space, Norges eneste operative romsenter. Strategisk plassert på vestsiden av øya, bygges nå Europas eneste base for oppskyting av småsatellitter i bane. På Andøya er det verdensledende romteknologi og den geografiske plasseringen – midt i nordlysbelte -gjør at den fremste forskning på Nordlys og arktisk atmosfære skjer her. De har et mål om å nå 200 ansatte, og derfor utvikles Andøya Space rivende fort. En egen avdeling for utdanning og kommunikasjon, gjør senteret attraktivt for lærere og studenter fra hele verden – i tett samarbeid med NASA og ESA.
I fjor stod Spaceship Aurora ferdig – et opplevelsessenter som tilgjengeliggjør deler av anlegget for turister og skoleklasser.
 
Vi har sett en driftsmodell som kombinerer forskning, utdanning og kommersiell turisme – og ikke minst – vi har erfart hvordan man kan bane vei for internasjonale samarbeid i verdensklasse fra et lite sted i Norge. På tampen av oppholdet fikk vi se en delvis solformørkelse sammen med astrofysikerne på senteret.
 
Vi fikk to hele dager på Andøya Space. Tusen takk for varm velkomst og at dere delte erfaringer vi vil ha nytte av. Opplevelsessenteret var det viktigste for oss og vi fikk god tid til å teste utstillingen, modellene og virtuelle reiser.
 
Trenger du hjelp til å planlegge og arrangere studietur?
Hvis du er målbedrift hos oss, er studietur noe av det vi i Telemark Næringshage kan hjelpe deg med.